در این مطلب در سعی میکنیم تا در مورد مشکلات مربوط به تثبیت وزن که سئوال بسیاری از شما است، پاسخ دهیم.
اینکه چگونه میتوانیم وزنمان را ثابت نگهداریم و آنچه که با زحمت بسیار زیاد کم کردهایم حفظ کنیم؟
چند دلیل عمده وجود دارد که باعث میشود وزن کم شده باز گردد.
دلایل برگشت وزن
1- مقاومت بدن در مقابل رژیم:
یکی از دلایل عمدهی شکست در روند کاهش وزن و برگشتن آن این است که بدن ما دچار مقاومت میشود.
کسانی که رژیم غذایی می گیرند تا کاهش وزن داشته باشند بعد از گذشت مدتی متوجه میشوند که بدن در مقابل کاهش وزن مقاومت نشان میدهد.
بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که در هنگام رژیم، بدن انسان بطور متوسط 30 درصد از سوخت و ساز خود را کاهش میدهد تا جلوی تغییراتی که برایش ایجاد میشود را بگیرد.
همین امر باعث میشود تا روند تثبیت وزن با اشکال مواجه شود.
2- مشکلات گوارشی در حین رژیم لاغری:
یکی دیگر از دلایل عدم موفقیت در تثبیت وزن مشکلات گوارشی است. مشکلات گوارشی معمولا برای اشخاصی که رژیمهای لاغری میگیرند و کم میخوردند اتفاق میافتد.
در زمان رژیم با اینکه شما کمتر از قبل غذا میخورید اما معدهی شما همچنان به کار خود ادامه داده و اسید تولید میکند.
اما چون فیبر غالب رژیم غذایی شما را تشکیل میدهد و یا فواصل وعدههای غذایی خود را افزایش دادهاید؛ اسید معده غالب شده و دچار دل ضعفه میشوید.
بنابراین در بعضی مواقع مجبورید تا سراغ خوراکیهای پرکالری بروید تا دل ضعفه کاهش شما پیدا کند و همین باعث اضافه وزن خواهد شد.
3- عادت به ریزهخواری:
علت شایع دیگر، داشتن عادت ریزهخواری است. بسیاری از افراد عادت دارند تا در تمام ساعات روز ریزهخواری کنند. اغلب این افراد سراغ خوراکیهایی که باب میلشان است مانند شیرینیجات و شکلات، میروند.
این تنقلات کم حجم و پرکالری هستند و باعث میشود تا تثبیت وزن کار دشواری شود.
راهحلهایی برای تثبیت وزن
حال میخواهیم راهکارهایی ارائه کنیم تا جلوی این مشکلات را بگیرد و تثبیت وزن را آسانتر کند.
حل مشکلات گوارشی:
چگونه میتوانی مشکلات گوارشی را حل کنیم؟ چیزی که در اغلب اوقات باعث تشدید اسید معده و دل ضعفه میشود فیبرهای خام مانند میوه، سبزیجات درون سالادها هستند؛ که به وفور در رژیمهای لاغری استفاده میشود.
راه حل این است که کمتر از فیبرهای خام مصرف کنید و اغلب مواقع سبزیجات پخته را در رژیم خود بگنجانیم.
همچنین فاصلهی میان وعدههای غذایی را کم کنید. اگر با این خیال که فعلا گرسنه نیستم وعدهی غذایی را حذف کنید باعث میشد تا بدن خیال کند دچار قحطی شده و سوخت و ساز خود را به شدت پایین بیاورد.
این کاهش متابولیسم بدن دلیل اصلی برای سخت شدن تثبیت وزن بعد و در حین دوران رژیم است.
حل مشکل عادت ریزهخواری:
برای کسانی که عادت به ریزهخواری دارند توصیه می کنیم تا خوراکیهای کم کالری را در تغذیه خود قرار دهند. سبزیجات پخته بصورت سوپ یا بورانی بهترین خوراکیها برای این افراد است.
در پخت این نوع از خوراکیها می توانید در کنار سبزیجاتی مانند اسفناج، کرفس، سبزی آش که سبزیجات غالب هستند، از قارچ، نخود فرنگی و یا هویج استفاده کنید تا طعم غذا دلپذیرتر شود.
سعی کنید همیشه از این سبزیجات پخته در یخچال خود داشته باشید تا در صورت گرسنگی به راحتی آنها را مصرف کنید و به سراغ تنقلات پرکالری نروید. همین نکات ساده تثبیت وزن شما را آسانتر خواهدکرد.
جمعبندی:
همانطور که بیان شد برای حل مشکل دل ضعفه باید تعداد وعدههای غذایی بیشتر با فواصل کم داشته باشید. با این روش مقاومت بدن کاهش پیدا میکند.
به این دلیل که شما با این برنامهی غذایی بدن خود را گول زدهاید و چون در تمام طول روز در حال خوردن وعدههای کم کالری بودهاید، بدن شما دیگر نیاز به خوراکی اضافه ندارد.
سبزیجات پخته و گاهی پف فیل نیز بهترین گزینه برای ریزهخواری هستند.
میزان 2 لیوان پف فیل را به اندازهی یک واحد میوه در نظر میگیریم که میتوانید در تمام طول روز در وعدههای کوچک این دو لیوان را میل کنید.
اگر با این راهکارها باز هم دچار دل ضعفه شدید و تثبیت وزن شما باز هم با مشکل مواجه شد، مجبور هستید تا از داروهای کنترل کنندهی اسید معده استفاده کنید.
این داروها را می توانید از پزشک خانوادهی خود درخواست کنید. یا از داروهایی شناخته شده مانند رانیتیدین و یا فاموتیدین بصورت کمکی مصرف کنید تا اسید معده شما کنترل شده و دل ضعفه کاهش پیدا کند.